In het bos daar staat een… ‘huisje’

Was dat even schrikken toen we dinsdag op school aankwamen!  De bomen die plaats moesten maken voor onze nieuwe school lagen op de grond.  Hoe jammer van die mooie bomen!  Maar toch ook heel fijn om over te lopen…

Terwijl leefgroep 2 een heel fijne uitstap maakte naar het Vossenhol, ging leefgroep 1 aan de slag met klei.   We maakten paddenstoelen, slakjes, wormpjes, nootjes, en alles wat je maar in het bos kan vinden.  Op woensdag mochten alle oma’s, opa’s, bonnie’s, bompa’s, vake’s, moeke’s,… een dagje mee komen ‘Muzen’.  Hopelijk hebben ze er allemaal van genoten en vonden ze het ook zo fijn als wij?!

Maar onze kabouter Spillebeen blijft op zoek naar een nieuwe paddenstoel om op te kunnen wiebelen.  In het bos is nog heel wat te ontdekken.  Ondertussen hebben we al loepjes klaar liggen om te zoeken naar kriebelspinnen en andere beestjes en ontdekten we dat niet alle paddenstoelen dezelfde zijn…  We zijn benieuwd wat we nog allemaal kunnen ontdekken tijdens onze zoektocht naar die nieuwe paddenstoel voor Spillebeen.

De grote sloebers krijgen ondertussen een eerste les  Frans initiatie van Gaëtan . Met het rooien van de bomen is een onderzoek niet ver weg. Het beroep van houthakker wordt uitgespit.

NIET VERGETEN:   Woensdag 11/10 is het pedagogische studiedag en dus geen school voor de kinderen.

Nog een kleine oproep voor donderdag 19/10:  we zoeken nog chauffeurs die ons in de voormiddag naar de Wriemeling zouden kunnen brengen en/of komen halen.  Als je tijd hebt… er hangt een lijst in ons gangetje.  Alvast dikke dankjewel!