Rollen, rollen, rollen!

Van rollende knikkers tot draaiende autowielen, van buizen tot rietjes, van tunnels tot bruggen, van watermeloenen tot pompoenen.  Overal vinden we gaatjes om door te kruipen of in te rollen.  En heel wat dingetjes zijn rond.  Veeeeel meer dan alleen een bal of een knikker.  Zo brachten Yentl en Fleur groene en oranje (ronde) pompoenen mee waar we lekkere soep van konden maken.  Lazen we het boek over een gaatje.. in onze buik.  We speelden telspelletjes en kleurenspelletjes vol rondjes en gaatjes.  Milla en Seppe waren jarig!  Hipperdepip… HOERAAA!  Griet, de mama van Milla, kwam samen met ons koekjes versieren en Stephanie, de mama van Seppe, toverde mooie hartjes-kettingen met krimppapier.  Dankjewel hiervoor.   Het grootste rondje dat we maakte, was op de speelplaats.  Leefgroep 2 zorgde ervoor dat er weer pijlen aan het fietsparcours kwamen, zodat ongelukken op de speelplaats vermeden kunnen worden.  Nu weet iedereen weer in welke richting er mag gefietst worden.  Dankjewel, grote sloebers!   Dat deden jullie schitterend.   Vrijdag hadden we met leefgroep 1 de klas voor ons alleen, want leefgroep 2 ging op schattenjacht naar Leuven.  Hiervoor willen we nog even dankjewel zeggen aan al de chauffeurs die ons brachten en kwamen ophalen… Dankjewel!

Voor volgende week gaan we nog een beetje verder met de holletjes en de gaatjes.  Of de poortjes van vb het kasteel van de ridders?  Het hol van de draak?  We zoeken het samen uit.  En niet vergeten… dinsdag gaan we sporten in de sporthal.

Geniet van het zonnetje en tot maandag!

Patty en Ann

Mocht je nog mensen kennen met (bijna) schoolgaande kleuters die op zoek zijn naar een heel fijne school voor hun sloeber(s)… Woensdag, 27 september is het openklasdag voor nieuwe kleuters.